1 Nisan 2017 Cumartesi

İLETİŞİM FREKANSI



Bakış açımız yaşadığımız her olayla ilk halinden farklı dokunuşlarla gelişir ve biz de bu farkı yansıtırız . Bu dokunuşlar bizde yargılar oluşturur ve bu yargılara göre yaşamaya devam ederiz.
Yansıtma bizim içimizden başlar ve dışarıya doğru istemsiz akar buna en yakın örnek refklekslerimizdir aynı bu mantıkta her iletişimimiz etkilenmeye başlar . Birbirinin içine girmiş halkalar
gibidir yaşamlarımız. Bu halkaların oluşumlarının her birini kendi frekansımıza göre çekeriz .Bizim hoşlanmadığımız kişi başkası için önemli bir sevgi kaynağı olabilir ve bu yüzden herkes özeldir.Bunu en güzel radyo kanalları örneğiyle ifade edebiliriz her kanalın kendine ait frekansı vardır ve biz istediğimiz frekansa radyomuzu ayarlarız .Kimi zaman arabesklik oluruz kimi zaman da yerimizde duramayacak kadar neşeli ve ona göre parçalar seçeriz kendimize . Hayatımızda da sahip olduğumuz frekansa göre olaylar çekeriz .Bu da kendimize aittir oysa ki biz hep karşıdaki kişilere bağlarız ama yaşadığımız olaylarda sadece frekanslarımız kesişir .Karşılıklı ayarlanmıştır .Kimseyi suçlamadan kendimize yöneldiğimizde olayların akışını hızlıca çözüme kavuşturabiliriz ya da daha doyumlu hazlar alabiliriz iletişimlerimizden çünkü gelen her kişi ve olay kendimizle ve kendi frekansımızın durumu ile ilgili bilgi verir.
Bazen çevremizden şöle cümleler duyarız 'x kişisi geldiğinde geriliyorum yahut mutlu oluyorum ,rahatlıyorum vs.' bunların hepsi durum olarak aynıdır sadece bize göre olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirilir .Ama evren sisteminde olumlu -olumsuz ayrımı yoktur sadece olan durum vardır . Olumlu olumsuz yargısı sadece zihnimizin koyduğu durumdur .Bir olay yaşarız ve adını belirleriz sonrasında karşılaştığımız insanlarda ona yakın bir his aldığımızda istemsiz savunma haline geçeriz bu bazen kendi irademizle olmaz .Önyargı dediğimiz konu burda devreye girer sadece biz de olan bir negatif sinyal yüzünden karşıdaki kişiyi hiç tanımadan eleştirebiliriz ,burda düşünmemiz gereken öncelikle burda bu durum bana neyi hatırlatmak istedi ya da ben daha önce ne zaman ve nerede böyle hissetmiştim.Bu soruların cevapları kendiliğinden akıp gidiyorsa önyargılarımızda bir bir kırılacaktır .
Öncelikle olayları iyi,kötü,olumlu,olumsuz tüm sıfatlardan arındıralım bununla başlarsak suçlama eğilimimizden vazgeçer kendimizi saf şekilde kabule geçeriz bu olduğunda içsel bir rahatlama olur ve frekansımız gerginlik alanından çıkar ,sonrasında ise dışarıyla olan durumumuzun içimizle bağını keşfedelim , bu bağın kuvvetini ne kadar iyi algılarsak içimize o derece önem verebiliriz ,olayları takip edip bağlantıyı bulup o frekansı kapattığımızda o yayın da kesilir .. Bu mantıkla kendimize dönelim ve kendimizle olan iletişimimizi arttırdığımızda kişilerle olan iletişimimizin nasıl değiştiğini görüceksiniz .

O sevmediğimiz patron ,iş arkadaşı belki akraba belki çok yakınımızdaki diğer kişilerin nasıl da kendi duygu birikimlerimizin yansıması olduğunu keşfedeceksiniz ..

Herkesin kendi müziğini özgürce çalabilmesine izin verelim ama öncelikle kendimizin ...

1 yorum: